Over mij

Mijn foto
Brugge, Belgium
Gehuwd. Mama van Jonas en Pauline. Vroedvrouw en Rivella consulente. Sinds de lagere school gepassioneerd door breien, maar ook haken en juwelen ontwerpen behoren tot mijn hobby's. Creëren is voor mij een uitdaging waar ik bijna dagelijks mee bezig ben. Op deze blog wil ik, wat ik maak, met jullie delen ! Hopelijk genieten jullie er van !

woensdag 2 februari 2011

baaldag

Ik waarschuw jullie, dit is geen alles-ok-'t leven-is-mooi blog bericht. Het ligt niet in m'n aard om negatief te doen, maar ik moet het even aan de wereld kwijt. 


Ik heb vandaag en vrijdag een dag vrijaf en raad eens wat je dan moet doen ? Juist,... poetsen, het huis aan de kant maken en strijken. Een noodzakelijk kwaad waar ik een hartgrondige hekel aan heb (behalve aan strijken :-) ) ! Wat me echter zo hoog zit: dat ik m'n best doe om ongeveer 3 jobs te combineren met een huishouden, maar die pubers hier in huis hebben daar geen beetje respect voor ! Ik weet het, dat zijn nu net pubers !! Ik heb getwijfeld om hier een foto te bloggen van hun kamers, hoe die eraan toe zijn. De afspraak is, als ze niet opgeruimd zijn, dan worden ze niet gepoetst. Ze weten dus deze namiddag al waarmee ze zich mogen bezig houden :-(. Maar zelfs dat helpt niet ! De kledij, waar ik uren mee bezig ben om ze te strijken, ligt gewoon op de grond ! Als ze hun kamer opruimen gooien ze alle kledij gewoon in de wasmand en kan ik terug van voor af aan wassen en strijken. Ik denk eraan om even in staking te gaan. Ze mogen hun strijk ook eens zelf doen ! Hopelijk helpt dit een beetje !!!!?


Ik wil dit blogberichtje toch in schoonheid eindigen met een foto van nog een paar toffe slofjes ! Ik heb er ook een paar klaar die vanavond nog richting Alaska vertrekken ! Het is de eerste keer dat er een paar op bestelling gemaakt zijn voor iemand die ze zag op m'n blogje ! Ik ben er wel een beetje fier op ! Tam, ze komen eraan !


I warn you, this is not an all-ok-life-is-good blog post. It is not in my nature to be negative, but I must share this with the world.

I have a day off today and Friday and guess what I have to do? Right, ... cleaning,clear up the house  and iron. A necessary evil that I have a heart hates (except for iron :-))! However, what gets me high: I do my best to get about 3 jobs combined with a household, but that teenagers in the house have no respect for it! I know, that now just are teenagers! I have hesitated to make a photo blog of their rooms, their condition. The deal, if they are not cleared, they are not brushed. They know what to deal with, :-(. But even that does not help! Their clothes, which I'm working hours for them to iron, lies on the floor! If they clean their room,they just throw them all in the hamper and I can back again from washing and ironing. I am thinking here to go on strike. They may also try ironing them their selves! Hope this helps a little !!!!?

I want this blog message yet finish in beauty with a photograph of a pair of nice shoes! I have a few ready to go tonight toward Alaska ( not these)! It is the first time that a couple are made in order for someone who saw them on my blog! I am a bit proud! Tam, they are on their way!
7 opmerkingen:

 1. het moet niet alle dagen feest zijn hé ;) Zo werkt dat niet in het leven. Dus laat maar komen, die ergernissen !

  Maar als het pubers zijn, waarom poets je dan hun kamers nog ?
  Toen ik puber was, was ik daar zelf verantwoordelijk voor. En ik geef toe : erg goed was ik er niet in : mijn kamer was een stal, maar het was wel mijn stal en als ik het beu was, was het aan mij om er iets aan te doen. Ik deed ook mijn eigen was en strijk. Trouwens, strijken deden we thuis zelfs al op vrij jonge leeftijd.
  Dat is in het begin allemaal niet makkelijk, maar het is een zeer goede voorbereiding voor als ze ooit op eigen benen moeten staan. Bij mij en mijn broers is die overgang zeer vlot verlopen. Omdat we het allemaal sowieso al zelf deden .
  En jij kan dan lekker genieten van je dagen vrijaf !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. strijkstaking helpt hoor, dat heb ik hier al aan den lijven ondervonden :-) en idd niet opgeruimd is niet proper gemaakt, moeten ze zelf maar weten... ze leren het rap hoor.
  Veel courage ! En by the way, de slofjes zijn weer tofjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mamsie tog ,,
  ik gun jou zeker jou daagjes vrij, en heb er al helemaal geen problemen mee om mijn "mesthoop" op te ruimen , ik heb mijn kamer ook liever proper dan vuil ,, maar na zware schooldagen heb ik geen zin om op te ruimen ...
  je kent dat zeker wel van in jou kindertijd ( hoop ik ;) )
  ik ga PROBEREN iets te veranderen aan mijn ...
  "leer-leg-en ruim niet op" mentaliteit :)
  dan kan jij verder genieten van zorgeloze , niet ergelijke vrije daagjes ...
  en hoef ik niet met een boze mama te leven ... ik zie je liever lachen !! :D
  dikke kus ,, ju dochtertje x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hei,

  Hele toffe reactie van één van je pubers... .Zo weet je dat je hard werk wel geapprecieerd wordt, nu maar hopen dat er ook iets zal veranderen.
  Hou die staking nog even achter de hand.

  BTW Anne is super trots op haar sjaal en alle vriendinnen zijn jaloers.
  Dus een groot succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @mu dochtertje
  't was me nu toch echt teveel ! 't gebeurt week na week ! Jullie moeten maar eens ondervinden hoeveel tijd er kruipt in huishoudelijke werkjes die geen naam hebben. Je zal dat bloesje waar je een heel eind aan gestreken hebt wel ophangen ipv op de grond te gooien tussen de rommel !
  By the way, zie jullie graag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Alex
  Er is er hier eentje die zo'n sjerp ook wel zou zien zitten ! :-)
  Al zeg ik het zelf, ik vind hem ook heel mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het is een hele hoop compromissen sluiten met kids en vooral de rommel kunnen zien liggen...een hele tijd terug was jet hier ook zo, tot het over liep, regels opgestled en ze ook opgevolg...vuil wasgoed komt in het weekend naar beneden en ik strijk omdat ik dat wil en niet omdat het moet ...iedereen kan hier strijken, maar geen respect is geen strijk en slaapkamers worden door de bewoners onderhouden... het meoilijkste was in het begin om het toch niet zelf te doen, maar dat heb ik ondertussen geleerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Jullie reactie's doen me veel plezier en geven me een enorme stimulans

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails